Vrijwilligersorganisaties

Elk slachtoffer horen en helpen, dat is de missie van Slachtofferhulp Nederland. Dat doen we vanuit een groot team van vrijwilligers door het hele land. Interesse?
Vrijwilligers voor minimaal een jaar gezocht: Nu de zorg meer en meer onder druk komt te staan, worden vrijwilligers steeds belangrijker; zij kunnen de tijd nemen om te luisteren naar de patiënten, hen aandacht te geven, even iets voor hen te doen en voor afleiding te zorgen. Vrijwilligers zijn goud waard! We bieden scholing / training / rondleidingen / eindejaarsgeschenk / reiskostenvergoeding. We zoeken vrijwilligers op 4 afdelingen: Verpleegafdelingen B&F (Interne & Orthopedie) ochtenden op werkdagen. Verpleegafdelingen MT&U (Longgeneeskunde en diverse Chirurgische afdelingen), ochtenden op werkdagen. Koffie-voorziening poliklinieken (pilot), ochtenden op werkdagen. Ontvangst familie bij Intensive Care, in weekenden.
De Bus heeft (bijna) elke dag een vaste halte op vaste tijden in de gemeente. Bij de bus kan je goederen halen en brengen. Ook is er tijd voor een bakje koffie/thee en een praatje en een luisterend oor. Regelmatig organiseren de Buurmensen (ludieke) acties zoals een pannenkoekenfeest, clean-up-day, kerstactie, "Kapper kapt knap", en inleverpunten voor goederen. Andere onderdelen van de BBB zijn De Boodschappenkast, De Kookteams, ZONDERDAKAVOND, De Buurvrouw&BuurvrouwWinkel en De Buurtkoelkast.
COC Friesland vindt dat mensen met een LHBTI+ identiteit, als ieder ander moeten kunnen deelnemen en bijdragen aan de samenleving, op een manier die ieder individu zelf verkiest. En dat zij, net als heteroseksuelen en cisgender personen, zonder enige belemmering, voor hun seksuele geaardheid en genderidentiteit uit mogen en durven komen zonder dat dit nadelige consequenties heeft.
LOOP Leeuwarden is het grootste hardloop- én wandelevenement van Fryslân. Elk jaar staan er duizenden deelnemers aan de start. Het parcours gaat dwars door het sfeervolle Leeuwarden en omgeving. Op zondag 14 mei vindt de zestiende editie van LOOP Leeuwarden plaats. Help jij mee? Vanaf 09:30 uur gaan zo’n 5.000 lopers van start voor een persoonlijke prestatie op één van de wandel- of hardloopafstanden.
Wil jij een (school)jaar wat betekenen voor sociaal en/of psychisch kwetsbare kinderen/jongeren of volwassenen? Meld je dan aan bij het maatjesproject van stjoer! Wij bieden naast een leuke koppeling gebaseerd op woonomgeving en voorkeuren, ook trainingen en bijeenkomsten. Je staat er dus niet allen voor!
Netwerk Time to Connect is een jongeren vrijwilligersnetwerk dat hulp en netwerk biedt aan kwetsbare en eenzame Leeuwarders. Dit doen we door jongeren (15-30 jaar) te inspireren, te activeren en hulpactiviteiten te faciliteren. Onze droom is dat Leeuwarden een stad wordt waarin mensen naar elkaar omzien, samen kunnen we de stad mooier maken! Doe je mee?
Tienskip is een organisatie die zich bezighoudt met het betrekken van jongeren bij lokale politiek en democratie. Dit doen we doormiddel van projectdagen die we organiseren voor scholen waarbij leerlingen in gesprek kunnen met experts over problemen die hen zelf bezig houden. Om deze projectdagen goed uit te kunnen voeren hebben we een breed team aan vrijwilligers. Kom jij ons ook helpen?
Met honderden concerten per jaar is Neushoorn hofleverancier van livemuziek voor de inwoners van Leeuwarden en omstreken. Sinds onze geboorte in 2016 zijn we het grootste poppodium van Friesland. Wil jij bij ons achter de bar, kassa of garderobe werken?
Onze doelstellingen:
1-Er voor zorgen,dat de allerarmste mensen uit onze samenleving iedere 14 dagen een volledig gezond (!!!) pakket voedsel ontvangen Inclusief verse producten (groente en fruit)….Ongeacht achtergrond,religie,ras of herkomst.
2-Deze eerste doelstelling combineren wij met onze tweede doelstelling : tegengaan van verspilling van voedsel Zo gaan we iedere dag bij diverse supermarkten langs,om tht levensmiddelen op te halen,die we dan dezelfde dag nog kunnen uitgeven.
Samen op pad met de elektrische Zonnebloemfiets. De Zonnebloemfietsen bieden mensen met een mobiliteitsbeperking de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke fietstocht. Ga jij een middagje mee als fietsvrijwilliger op de Zonnebloem rolstoelfiets? Al bijna 75 jaar draait het bij de Zonnebloem om mensen. Wij vinden dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering hoeft te zijn. Onze vrijwilligers organiseren huisbezoek en activiteiten zodat iedereen mee kan blijven doen.
Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie die op vrijwel alle levensgebieden ondersteuning biedt aan burgers die er alleen niet uitkomen: geld, sociale contacten, taalontwikkeling, opvoedkwesties, maatjes enzovoorts. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen
Tûmba is hét meldpunt en kenniscentrum discriminatie en diversiteit in de provincie Fryslân. Vind je het leuk andere jongeren te vertellen over jouw levensverhaal? Ben je bijvoorbeeld gevlucht, homoseksueel, transgender, of heb je een beperking? Ga als ervaringsdeskundige met Tûmba mee op pad naar voorlichtingen op scholen en evenementen en inspireer anderen met jouw verhaal.
Doe mee met het gratis Traineeship van Fair Future Generators - Milieudefensie! Maak vanaf 1 september, 3 maanden impact voor een beter klimaat. Ontmoet de leukste jongeren die net als jij, vinden dat wij meer kunnen doen voor onze aarde. Iedereen tussen de 18 - 27 jaar oud is welkom