Tienskip InnovatieTeam - TIT

Het Tienskip innovatieteam is ontstaan in 2022 en bestaat dit jaar uit 15 jonge vrijwilligers die ons door het jaar heen intensiever ondersteunen. In het aankomende studiejaar bestaat het team uit maximaal 25 leden. Wil jij je hiervoor aanmelden? Dat kan via de knop onderaan dit bericht!

Het Tienskip innovatieteam ondersteunt onze organisatie een studiejaar lang en houdt zich bezig met twee grote taken. 

Organiseren projectdagen

Ten eerste zullen de jongeren uit het Tienskip innovatieteam medeverantwoordelijk zijn voor de organisatie van de huidige evenementen van Tienskip. Onderdeel van het succes van de projectdagen is immers dat deze worden georganiseerd door jongeren. De inzet van de innovatieleden zorgt ervoor dat verdere groei van de organisatie mogelijk is.

Democratieversterkende innovaties

Ten tweede wordt het Tienskip innovatieteam ook betrokken bij de inhoudelijke verbetering van Tienskip. Aan de hand van 10 verschillende gastcolleges en brainstormsessies dagen we het team uit de huidige projecten van Tienskip te verbeteren en nieuwe projecten te bedenken die ook een democratie versterkende waarde hebben. Het innovatieteam is hiermee een nieuwe toevoeging aan de organisatie Tienskip. Naast de vrijwilligers die tijdens de projectdagen achter de schermen helpen, wordt nu een bredere groep betrokken bij de inhoudelijke verbeteringen van Tienskip. Op deze wijze zorgen we ervoor dat de projecten van Tienskip altijd up-to-date blijven. De terugkerende aanwas van nieuwe jongeren zorgt ook voor continuïteit binnen het project. Hierdoor kunnen we het voortbestaan en verdere groei van Tienskip voor meerdere jaren garanderen. Want de kracht van Tienskip is dat zij wordt gedragen door de inzet van jonge mensen!

Om het Tienskip Innovatieteam van leden te voorzien heeft Tienskip
vergaande samenwerking met de mbo’s en hbo’s die het noorden rijk zijn.
Zo is er met verschillende opleidingen afgesproken dat er studiepunten door deelname aan het Tienskip innovatieteam kunnen worden verdiend.

Interesse? Aanmelden voor het innovatieteam kan tot 31 augustus 2023.