Onze
Evenementen

Geplande evenementen:

Drachten

Friesland

Sneek

Friesland

Leeuwarden

Friesland

Drachten

Friesland

Leeuwarden

Friesland

Leeuwarden

Friesland

Hoe een tienskip dag eruit ziet

De Mienskip Dag, wat gaan we doen? De leerlingen komen binnen op een locatie die iets te maken heeft met de democratie of participatie. Hier krijgen zij hun eigen democratisch paspoort, een document dat zij vooraf hebben ingevuld om een probleem in hun eigen leefomgeving aan te kaarten. Dan worden ze op thema ingedeeld in groepen en begint de eerste brainstormfase: de probleemstelling. Als groep stellen zij een concreet probleem vast waaraan ze willen werken. Na een korte pauze begint de tweede fase: de oplossing. In deze fase werken ze aan een concrete oplossing die het probleem waar zij mee zitten kan oplossen. In de derde fase presenteren zij hun oplossing aan andere leerlingen, en alle aanwezige belangenorganisaties. Deze fase is verdeeld in twee delen: eerst bereiden ze in hun groep een pitch voor, en daarna pitchen ze dit aan de aanwezigen.

Help zelf ook mee

Onze succesverhalen

Leeuwarden - 2/2/2021
Leeuwarden - 2/2/2021
Leeuwarden - 2/2/2021
Voorgaande
Evenementen

Gesprek met Minister Plasterk -

Friesland

Eerste Pilot op Piter Jelles !mpulse -

Friesland

Tweede Pilot op Montesorri High School -

Friesland

Start eerste Projectjaar: Piter Jelles !mpulse -

Friesland

Tienskipdag PJ Montesorri High School -

Friesland

Doe er zelf wat aan

Word vrijwilliger

Tienskip draait door het grote vrijwilligerswerk! Voor jongeren & door jongeren, en daar zijn we trots op! Ben je ook enthousiast en wil je graag helpen met het bereiken van onze visie, en de brug slaan tussen jongeren en democratie?

Word donateur

Naast aanwezig zijn en helpen met organiseren en faciliteren van onze evenementen kun je ons ook op andere manieren helpen! Wil je graag een steentje bijdragen, maar kun je je tijd niet steken in Tienskip? Help ons dan mee met een kleine donatie.